Monday, 7 October 2013

reunion op rmc batch 83-87 @kem sunggala

memula kemian rajin nak menaip.lepastu dah merewang dekat blog lain semua,jadik malas pulak.nanti-nanti akan daku cerita lebih-lebih.sekarang ni,few pictures dulu.
bye.

dayyum.gamba takjumpa.later ah later.

Friday, 4 October 2013

esokk

esok reunion ayah.


tazabarrrrrrrrrrrrrrrr



heeeeeeeee

aku geram dengan ex-makbusu

like seriously bro?kau memang dengki ke guane.

kitaorang takkan bawak lari adam ah dowwwww.

berani kerat jari ni.sumpah.

dahla lepas 'terputus' tu terus kau tak kisah pasal yaya,haris,amar,adam.

obvious gila kot kau lepassssssskan je diorang tu.

pak sedara aku nak amik hang tak bagi.lepastu letak anak merata-rata.sorang kat sana,sorang kat sini.sorang kat sinun,sorang kat situ.


kemonnnnnnnnn,kalau bagi bapak sedara aku jaga weyyy,memang diorg dah debab kot.sbb mak pak sedagha aku semua sama2 jaga diorg.


bukan macam kau.kau campak diorg sana sini.dok mendengki dengan pak sedagha aku.gerammmmm ahhh .

hmmmmmm,kalau nak dengki kat pak sedara aku pon,jangan nak libatkan adik2 sedara aku boleh?kesian diorg.diorg stress.



hmmmmmm,maybe hang tak peghasan.pasai apa?pasai hang bukan amik tau pasal depa.hang dok suruh oghang lain jaga.pak sedagha aku nk jumpa diorg pon kau tak bagi.KEPALAHOTAK HANG?




paksedagha aku still bapak diorang.awaaattttt hang bodoh betuiii tokleh pikiaqqqqq?dok sebok sama gataaaiiiii+dengki hang tu.haishhhhhhhhh.aku yg pangkat anak buah pon geram la aihhhhh


p/s: #noh8 please.luahan je.bengang habaq hang
hye.

masalah baju dah selesai.muehehehehheeh

ayah suruh aku and ibu guna duit ipod dulu buat beli baju.

tet means,next month baru dapat ipod.takpooooo,asalkan ada baju nk pakai malam tu nanti

Thursday, 3 October 2013

sabtu ni

sabtu ni ada reunion batch ayah.okay,aku tak tau nak namakan haritu camano.okay,cenggini

ayah dulu sekolah dekat RMC/MTD batch 83-87.so,ayah punya batch ada buat reunion sabtu ni.

TAZABARRRRRRNYEEEEEEEEEEEEE.

tapi enn,mencik betul kalau pergi majlis2 cenggini bila dah besar.nanti dok sebok fikir nak pakai baju apa,nak pakai tudung apa semua.hmmmmmm

sabtu pagi sampai petang aku dah ada baju.baju batch ayah.patutnya ibu ayah je pakai.tapi saiz aku dengan aku kan sama.aku cilok je lah.pastu ayah tempah lagi satu untuk ibu.untuk abg aku tak sure.so,sabtu tu nanti boleh lah kembang2 hidung pakai baju ada lambang rmc ennn?lol

aku pening.aku takda baju nak pakai sabtu malam ahad tu.malam tu makan2 dalam kem askar.yu know,mesti nak formal sikit ennn?aku punya masalah ni bukan mcm typical gegadis yg baju punya banyak sampai nak pecah almari.aku kan oversize.apa sahngat baju aku?dah la dengan kekangan duit lagi sekarang.hmmmmmmm

takda baju nak pakai malam tu.kang pakai t-shirt jeeee kang,mmg aku sorg je kot yg pakai t-shirt mlm tu.(pompss je la)


pleaseeeeeeeeeeeeee lahhhhhhhh.takde baju nak pakai ni.sedih.aku punya down sampai rasa taknak ikut pegi pd nnti :(.



adam,nak busu nanti maybe ikut.iA.nak bawak dia,kena ikut budi bicara pengasuh dia lah.ayah suruh doa je kalau nk bwk dia pegi pd nnti.iA.

hmmmmmmmmmm,ada puluh-puluh faktor tarik aku supaya pergi,ada 1 faktor buat aku taknak pergi.down,migrain,nak lalak.:(

one more,aku harap sangat kalau aku pergi nanti,aku boleh jumpa mimi vongok kesayangan.aritu setelah almost one year jumpa dia,pergi rumah dia.dah alang-alang naik keyel kan.aku punyalah excited ingatkan boleh jumpa dia.sekali rupa-rupanya,dia takde.pegi kem dekat pahang.cissssssss.punya lah aku rindu pompsss tu.


hmmmmmmmmmmmmm,dalam proses membodek ibu supaya bodek ayah untuk bagi duit untuk belikan baju aku untuk malam tu.esok je last day kalau nak beli pon.sabtu pagi-pagi dah kena gerak dah.ayah kan organizer.

thats all.

bye

Sunday, 29 September 2013

benazir BHUTO

Ok,sekarang ni keadaan makin meruncing.kalau ikutkan,kes ni,aku sab,farr,kak dayana,awie and the gang and cikgu-cikgu je yang tau  wey.tapi kesudahnya,dia sampai ke dia,dia sampai ke dia,dia sampai ke dia,dia sampai ke dia,cerita ni makin jadik mengarut semacam.like seriously bro,bila dah banyak sangat sampai-menyampai,citer ni dah jadik macam filem bodoh mig.SUMPAH!





Yang buat aku makin geram tu,orang yang takda masa tu,cara citer dia,macam dia ada kat sana sampai S dah dijumpai,S dah habis kene interview  dengan gpk koku.lepastu,fakta,100% pusing habis.tah bila tah dia memang nak bunuh diri?wey,gelak dekah-dekah ah aku wey.acanooo kau jadik bodoh sampai nak citer macam tu pon aku tak tau.bila tanya macam mana boleh tau,kau kata tu citer,tu citer,tu citer.sah sah kau dgr cerita je.bukan tau hal sebenar.BODOH BETUL LAH KAU NI









Aku rasa,aku nak citer fasal sorang-sorang.

1.       NAZRIN
Kau ni ada masalah besau senanyer.kau taknak dengar citer betul dari sumber yang memang betul-betul boleh dipercayai.

Kau lagi sanggup tegakkan benang yang basah kuyup dari cuba tau hal sebenarnya.
Naz,sumber kau salah naz,sumber kau salah.azarul tu,memang abg angkat kau,tapi,tak semestinya betul cerita dia.haritu pon,dia mana amik kesah fasal hal tu.hekeleh

2.Iqbal
   Bro,kau memang ada personal dengan aku.sebab apa?sebab kau ego ah anjink.kau mana pernah mengaku salah wey.mana pernah.kalau ada pon kau mengaku kesalahan kau,memang tak boleh kira pakai apa-apa.KAHKAHKAH

Kau memandai je kata S memang nak bunuh diri.bila tanya sapa bagitau,kau kata naz.bila tanya naz,dia pusing-pusing citer dulu baru bagitau.nampak sgt si pondan tu sambil fikir cerita,sambil pusing-pusing cerita.(kau kan kaki belit,faham sendiri ayat ni.)

And,sebenanrnya,kebodohan engkorang berdua memang ah bodoh tahap infinity.sebab apa?sebab engkorang tak reti beza org buat blog post sarcasticly atau serious.kahkahkah.memang ah aku tak baca lagi blog dia *semasa sedang menaip,bukan semasa publish entry ni*tapi,semuaaaaaaaaorang tau dia tu macam mana kan?dia tu gila-gila semua.

OPSSSSSSSSSSSS,LUPA,KAU MANA TAU.KAU ADA DENGAN  DIA TIME KAU MEMANG TENGAH TAKDA SAPA-SAPA  JE.TIME KAWAN-KAWAN KAU DAH TAK BASH KAU LAGI,MCM KURAP KAU BUAT DIA.INGAT TIME KAU BUAT SALAH BESAR NAK MAMPUS DULU TU?TIME KAU EDARKAN BAHAN TAHPAPE TU SAMPAI HAMPIR KENE GANTUNG DULU TU?WEY,KITORANG PUAS JAGA AIB KAU TAHU BABI?SEKARANG NI,BILA S PULAK KENA,KAU LAGI BUKAK AIB DIA ADA LAH.EH LAHANAT,MENYESAL AKU TOLONG JAGA AIB KAU LAH ANJING.KALAU TAHU KAU AKAN BUAT MACAMNI,AKU CERITA JE  SECARA DETAILS DEKAT CIKGU,BUDAK KELAS LAIN SEMUA.BIARLAH NAMA KELAS MALU,ASALKAN KAU PON IKUT MALU.NASIB BAIK KITAORANG TAK BODOH MACAM KAU TIME TU.NASIB BAIK OTAK KITORANG STILL INGAT ALLAH.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                OKAY,THAT s  ALL FOR NOW.pergi mampus sama engkorang lah ye,WAHAI SI PEMUTAR BELIT CERITA TERHEBATTTTTT :*

AND,KALAU KORANG LELAKI YANG BETUL-BETUL LELAKI,KORANG LEPAS BACA NI,KORANG FIKIR,MUHASABAH DIRI.BUKAN KORANG TERUS FIKIR CARA NAK MEMBUNUH TAU .YE LA,ENGKORANG KAN KADANG-KADANG JADIK PONDAN.
*KALAU KORANG PANDAI JE KORANG FAHAM MAKSUD SEBENAR AYAT NI.KALAU KORANG BODOH,KORANG TERUS CARIK PASAL DENGAN AKU*


AND,PAAAAAAAAAAAAAAALINGGGGGGGGGGG LAST,PLEASEEEEE,TAKPAYAH NAK CURIK TUMPUAN CIKGU SANGAT.TAK RASA HINA APA NAK BERGADUH DEPAN CIKGU YANG BAGI KITA ILMU?AKU TAKNAK CIKGU TAK HALALKAN ILMU AKU.OKAY BRO? *BRO KE?MUEHEHEHE* HAL KITA,KITA2 JE LAH YANG TAU BRO.TAKPAYAH AH NAK DEFEND DIRI KAU SAMPAI JERIT SANA SINI SAMPAI SEMUAAAAAA CIKGU TAU KITA GADUH.PUIHHH AH KAU POK













(ditaip guna microsoft word pada 28/9.sebab internet buat hal.cibs betul)

**maaf atas segala carutan.aku tak mampu tahan sabar dengan mangkok2 yang tak reti berfikir hal sebenar,yang diorg tahu fikir,hal nak putar belit cerita je.**


***diorg tak pernah tengok citer indon gamaknya?sampai tak reti beza sab menaip secara melawak atau serious.kahkahkah.(tapi perangai diorg sejibon macam babak2 bodoh citer indon tu).itewwww cedihhhhh angatzzzzz***




***isnin/selasa nanti,itteww dapat hadiah pewiksa aghitu.eh,taksaboooooooo nyah***

Wednesday, 25 September 2013

dear you

Dear bff,

nak tanya,
kau tak sayang aku?
tak sayang ika?
tak sayang mami kau?
tak sayang ayah kau?
tak sayang syukri?
tak sayang mimi?
tak sayang kawan-kawan kau yang lain?


dear you,
beb,aku sayang kau
ika sayang kau
mami kau sayang kau
ayah kau sayang kau
syukri sayang kau
mimi sayang kau
kawan-kawan kau sayang kau


dear you,
why?
why so susah to tell us about your problem?
why nak kena pendam sendiri?
kitorang bukan kawan engkau?
kitorang bukan kawan yang kau percaya?
kitorang bukan sapa-sapa dekat kau?
beb,aku rasa aku kawan paling bodoh.
kawan ada masalah,aku tak jadi tempat luahan kau


wey,
mak kau risau,
ayah kau risau,
sampai dia balik before waktu kerja dia habis.
your mami,aku yakin dia risau bukan kepalang
aku yakin dia tak tentu arah
bila tau kau "menyorok" tiba-tiba.
tapi,dia terpaksa tahan diri.
tahan perasaan yang sedih
teruskan kerja
ye,kerja untuk bagi kau hadapi hidup.
kerja untuk bagi kau makan
bagi kau selesa.

babe,
aku bukan nak bagi kau dianggap hina.
malah,aku rasa hina kalau kau dihina
cuma,aku nak kau tau.

AKU SAYANG KAU
MAMI SAYANG KAU
AYAH KAU SAYANG KAU
SYUKRI SAYANG KAU
MIMI SAYANG KAU
KITORANG SEMUUAAAAAAAAAAA SAAAAAAAYANGGGG KAU.



please babe,kau kena cuba ubah diri kau.bukan ubah apa.ubah untuk adakan tabiat,
"aku tak boleh pendam masalah.nanti aku terseksa"

wey,aku ada,diorg ada,semuaaaa orangggg ada untuk kau.
bila jadik macam kes tadi,aku rasa hina sebab aku kawan kau.
tapi,tak tau apa masalah kau.
aku yakin,cikgu-cikgu tadi pon berperasaan macam tu tadi dekat aku.
diorg sikit-sikit asak aku dengan soalan yang sama

"awak kawan dia kan?takkan tak tau masalah dia?awak kawan dia kan?"


see?
kau kalau kene asak soalan sama berulang kali pon kau akan mengamuk kan?
dahtu,aku tadi?
tapi,aku takperlu mengamuk.
buat apa nak mengamuk tadi?
sebab angin marah aku takda tadi.
sebab apa angin marah takde?
sebab aku lagi risau kan kau mengatasi segala-galanya.

thats all.sorry.aku migrain.aku rasa tertekan dengan benda tadi.punya lah sampai menggigil-gigil tadi.
kau?kau still kau.anggap kitorang tak penting untuk share problem semua.

penat ah.penat.aku anggap kau segala-galanya.tukang pinjam bahu lah apa lah.kau anggap kitorang?
kawan.kawan.bukan kawan baik.cuma kawan.

beb,kalau kau still berperangai macamtu,sorry.kau maybe akan jadik kawan biasa kitorang.
ye la,buat apa jadik bff,bukan boleh buat apa pon.boleh gelak gelk je dengan kau.
nak nangis dengan kau?kau bukan share problem pon dengan kitorang.kau lagi pentingkan untuk simpan sorang-sorg dr share dgn ktorg.

                                                     


sorry diela,kau takda.sorry.





ps:aku sedih dengan kejadian tadi.aku kecewa dengan kau.but,tadi ada kejadian gembira lepas "penemuan" kau.aku ada bamim aku.dia buat aku gelak.dia ada time aku happy je.sebab apa?sebab dia bukan bff aku.dia kawan biasa.aku pon kawan biasa kau.sebab kau bukan nak share apa-apa dengan aku.KAN?



aku gastrik.sebab aku lapar,tapi tak makan.sebab apa?sebab aku lagi pentingkan kau dari makan.harap,kau fikir.gastrik aku ni,yang boleh buat aku sakit guling-guling,sikit pon aku buat tak kisah.sebab aku akan lagi sakit kalau kau sakit.kalau kau tak boleh fikir lagi,hmmmmmmmmmmmmmmmmmm.